Bunkers

Manschappenbunker in Oostvoorne

We hebben nog wat beeld van die manschappenbunker waar we in bezig zijn geweest. Gaan we u natuurlijk niet onthouden.

De manschappenbunker komt in de Atlantikwall veel voor. Logisch: er was veel personeel nodig, omdat de Tweede Wereldoorlog nog verre van geautomatiseerd verliep. Dit type bunker komt alleen al in Oostvoorne veertien keer voor. De bunker bestaat uit twee delen: een gemetseld dagverblijf, en een betonnen nachtverblijf met nooduitgang, en muren van een meter dik. Dat nachtverblijf werd in veel gevallen gebruikt voor zaken als commandoruimte, werkplaats en wat zoal handig is in een stelling.

Onderstaand de toestand anno nu, van mindere kwaliteit dan u van ons gewend bent, want geschoten met een Motorola. Op de Canon zat een verkeerde lens. Bij de Haagse Bunkerploeg zie je hoe het ding er in 2008 uitzag.

Delen: