Bunkers

Vandalisme bij Biberbunker

Afgelopen week hebben vandalen alweer een stukje van een door Biberbunker gerenoveerde bunker gemold. Wij bieden hulp aan.

Beste mensen van de Biberbunker,

Afgelopen week lazen we het bericht op jullie social mediakanalen. Vandalisme. Gisteren zagen we het met eigen ogen. Het metselwerk van een 428 manschappenbunker bij het vliegveld is zwaar beschadigd. Brokstukken overal. Een trieste aanblik. Alweer. Tuig is het.

De dader ligt zoals gewoonlijk op het kerkhof. Is het een puber? Die zich verveelt? Of een nietsontziende bunkerfanaat, die koste wat kost binnen wil komen? Een lul met een metaaldetector? Een idioot, die denkt van kom, ik schop eens wat stenen omver? Zomaar? Een combinatie van die personen? Niemand die het weet.

We weten wel dat een vandaal het nooit te lang voor anderen mag verzieken. Jullie steken er werk in, Biberbunker, en tonen daarmee een stukje geschiedenis. Aan die argeloze voorbijganger. Aan die opa met zijn kleinzoon. Aan iedereen die erin geïnteresseerd is.

Na de eerste keer bleef het puin lang liggen. Logisch. Waarschijnlijk hadden jullie er schoon genoeg van, omdat het niet de eerste keer is dat gajes de boel sloopt.

We willen jullie daarom helpen. Niet dat we heel veel kunnen, maar een beetje wel. We bieden jullie aan om elke keer als ze die stenen rond de bewuste bunker slopen, ze binnen afzienbare tijd te repareren. Op onze kosten, met onze tijd, ons cement en onze mankracht. Houden we meteen een oogje op de omgeving van de bunker en ruimen we eventuele troep op.

Op die manier hebben de vandalen weinig lol van hun werk – als ze dat al hebben – en blijft het aanzicht van de bunker en de duinen waarin ze liggen net zo mooi als altijd. Belangrijker: we laten zien dat vandalisme geen vat heeft op de duinen van Voorne, en de mensen die daar iets moois van maken.

We horen graag van jullie. Als jullie in de comments een berichtje achterlaten, nemen we contact met jullie op.

Hartelijke groet,
Rob
BunkersOpVoorne

Bericht werd geplaatst op onze Insta.

Delen: